Skip to main content.
Worldwide shipping - Free shipping within The Netherlands from € 75,-

Over Ons

Atelier Florentine is geboren in de corona-pandemie terwijl we ingegraven zaten in een berg sneeuw die Nederland op dat moment teisterde. Het is een dochteronderneming van Studio Freckles. 

Eigenaresse Noor Wagtendonk (ik dus) heb dit bedacht n.a.v. de grote hoeveelheid geboortes in mijn eigen kringen waar ik zoveel geboortekaartjes voor moest maken. Tijd voor een eigen lijn! Ik schilder en teken al mijn hele leven en heb een opleiding gedaan in grafische vormgeving. 

Iets dat begon als test liep al snel uit de hand en inmiddels is er een vaste lijn geboortekaartjes, uniek handgetekend/-beschilderd behang, diverse prints en er komt nog veel meer. 

Wat ik vooral ontdekte in de 'kinder- en babymarkt' was dat alles op elkaar leek. Veel van hetzelfde, weinig zelfgemaakte artikelen en unieke ontwerpen en met een beroep als illustrator dacht ik: Dit kan beter, maar vooral leuker. Ik wilde een merk creëren wat helemaal eigen is, los van bestaande trends. Onze ontwerpen zie je dus ook nergens anders terug en zijn alleen hier verkrijgbaar. 

Alles wordt gemaakt in Nederland en aangezien we lokale producten graag meer zien online bieden we ook de kans om andere ondernemers een plek te geven op deze website. Geen massa merken, maar eerlijke en unieke producten. 

Wat ik met Atelier Florentine wil uitdrukken is dat het kind voorop staat. 
Natuurlijk rekening houdend met bepaalde volwassen wensen in een interieur ;-)

Ik wil dat jullie kind zijn of haar kamer geweldig vindt! Een kamer waar je trots op kan zijn en kan laten zien aan je vriendjes en vriendinnetjes. Het mag ook een kamer zijn om je in terug te trekken, je veilig te voelen en te kunnen spelen. 
Dus wat betreft het behang heb ik eigenlijk het kind in mijzelf de ruimte gegeven. Wat had ik nou in mijn kamer op de muren gewild toen ik klein was?

Wat betreft de geboortekaartjes wilde ik graag wat klassiekers ontwerpen, gemengd met unieke ontwerpen die je niet ergens anders ziet. Wil je dus palmbomen en regenbogen? Dan ben je hier niet aan het juiste adres. 

Kortom, Atelier Florentine is ontstaan uit de behoefte aan maatwerk, unieke ontwerpen en originele kado's, gepaard met echte persoonlijke service. Ik verwacht niks anders dan dat je het met ons eens bent ;-) 

Noor Wagtendonk
Owner & Founder

Your Cart